potrzebne składniki:
30 g płatków owsianych
125 ml mleka
3/4 łyżki syropu klonowego
1 łyżeczka masła
1 garść orzechów włoskich
świeże truskawki lub inne owoce
1. Do małego rondelka wlej mleko, dodaj płatki owsiane oraz syrop klonowy. Gotuj na średnim ogniu, często mieszając.
2. Podczas gdy owsianka się gotuje przygotuj pozostałe składniki - posiekaj orzechy, owoce potnij na małe kawałki.
3. Gdy płatki będą już miękkie, a całość zgęstnieje (około 10 - 15 minut), wyłącz gaz i dodaj łyżeczkę zimnego masła. Mieszaj całość do momentu kiedy całe masło rozpuści się.
4. W zasadzie możesz jeść ją już tak, ale ja lubię po przełożeniu owsianki do miski dodać do niej trochę zimnego mleka. Dodaj do niej truskawki i orzechy, lub inne dodatki na które masz ochotę, usiądź wygodnie i delektuj się leniwym niedzielnym porankiem.
Smacznego :)
4. W zasadzie możesz jeść ją już tak, ale ja lubię po przełożeniu owsianki do miski dodać do niej trochę zimnego mleka. Dodaj do niej truskawki i orzechy, lub inne dodatki na które masz ochotę, usiądź wygodnie i delektuj się leniwym niedzielnym porankiem.
Smacznego :)
Pysznie *.*
OdpowiedzUsuńzdecydowanie! polecam każdemu na śniadanie :)
Usuńwyśmienita owsianka z pysznymi truskawkami!
OdpowiedzUsuńtruskawki też są wyśmienite, bo polskie :)
Usuń