sobota, 18 lipca 2015

smoothies z mango.

Piesze wycieczki wymagają zabrania ze sobą odpowiednich zapasów na drogę. Oczywiście, szczególnie przy takich upałach, nie możemy obyć się bez butelki wody. Warto również mieć przy sobie coś co doda nam energii do dalszego marszu. Jak dla mnie idealnie sprawdza się wtedy blender Mix and Go, miksuje wszystkie składniki, zakręcam butelkę i wyruszam w drogę - prosto, szybko i bez bałaganu. Po powrocie wystarczy napełnić butelkę odrobiną płynu i wody, zmiksować razem i sprzęt już jest czysty! Dzisiaj przygotowałam dwie wersje smoothies z mango - z czerwonymi i czarnymi porzeczkami. 



potrzebne składniki:
2 mango 
1 szklanka czerwonych porzeczek 
1/2 szklanki czarnych porzeczek
4 łyżki jogurtu 
2 łyżki mleka 
6 kostek lodu 


1. Do pierwszej butelki dodajemy jedno obrane i pokrojone w kostkę mango, umyte czerwone porzeczki, 2 łyżki jogurtu, łyżkę mleka i 3 kostki lodu. Miksujemy, do momentu aż wszystkie składniki połączą się w gładkie smoothies.


2. Do drugiej butelki dodajemy jedno obrane i pokrojone w kostkę mango, umyte czarne porzeczki (uważajcie aby nie dodać ich zbyt dużo, ponieważ mają one bardzo dominujący smak), 2 łyżki jogurtu, łyżkę mleka i 3 kostki lodu. Miksujemy, do momentu aż wszystkie składniki połączą się w gładkie smoothies.


Możecie oczywiście przygotować je w zwykłym blenderze i podać w szklankach jako lekki letni deser. Jeśli lubicie bardziej płynne koktajle, dodajcie odrobinę więcej mleka. Smacznego :) 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz