Oto one! pyszne muffiny dla alergika ;)
potrzebne składniki:
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka cukru wanilinowego
90g stopionej margaryny
2 jajka
szklanka mleka ryżowego
jeżyny - 3-4 owoce na każdą muffinkę (tym razem użyłam mrożonych, ale wiadomo, że te świeże będą lepsze w smaku)
1. wszystkie składniki miksujemy razem na gładką masę
2. nagrzewamy piekarnik do 180˚C
3. wykładamy foremki na muffiny papilotkami i ustawiamy je na blaszce
4. do każdej papilotki nakładamy odrobinę ciasta i układamy na nim 3 jeżyny, następnie zalewamy ciastem (prawie do pełna) i na wierzch kładziemy jeszcze jeden owoc
5. pieczemy przez 25 minut
tadam! proste muffiny dla alergika gotowe ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz